9. januar 2012

En god nytårstale af Helle Thorning

Af Claus Christoffersen, formand for Partiforeningen Centrum, pbv


Mange kommentatorer har i de sidste par uger haft travlt med at underkende statsminister Helle Thorning Schmidts nytårstale. Den var for ukonkret, forlyder det fra kommentatorerne, som derimod ikke bruger meget energi på at forklare, hvorfor talen havde krisen som altoverskyggende tema.

Mange har allerede glemt, at regeringen trådte til i den værste økonomiske krise siden 1930’erne, og hvor VKO havde efterladt et statsunderskud på op mod 80-90 milliarder kroner. Væk er den tidligere regerings mulighed for at love danskerne, at vi snart kan købe hele verden. I dag er verden en anden. Når EU og resten af den globale verden er i dyb økonomisk krise, så rammer det naturligvis alle. Derfor er der god grund at til takke statsministeren for at sætte fokus på, at vi alle et medansvar for - hver på sin post - at gøre en indsats for at skabe de bedst mulige forhold for hele Danmarks befolkning. Det er nye toner ovenpå en tid, hvor finanssektoren hældte penge ud til højre og venstre, og hvor regeringen ikke sparede nok op i de gode tider.

Helle Thorning har fat i den lange ende, når hun peger på en kickstart af økonomien som SR-regeringen havde held med i begyndelsen af 90’erne samt sætte ind imod ungdomsarbejdsløsheden, som må og skal bekæmpes med nyoprettede, relevante uddannelsesforløb. Vi ønsker som socialdemokrater et land, hvor ikke kun de få -  men derimod alle – får muligheden for at virkeliggøre deres drømme i uddannelsessystemet såvel som på arbejdsmarkedet.

I en krisetid kan man ikke bruge pengene to gange. Derfor kan vi være glade for at have en statsminister og en regering, som vil være 100 % påpasselig med økonomien. Vi bør derfor glæde os over, at den nytiltrådte statsminister i nytårstalen tydeligt og reelt har opridset den kritiske økonomiske situation for landets befolkning, samtidig med at hun skitserede løsninger i form af at alle må være klar til at tage en ekstra tørn i årene, der kommer. For kun i fællesskab kan vi skabe et samfund, der hænger sammen og som har som mål at give mest mulig velfærd til alle.

Ingen kommentarer: