2. januar 2012

Solidarisk Statsminister


Af Thomas Horn
Folketingskandidat (S)
Helsingørkredsen

Første socialdemokratiske nytårstale i ti år og den borgelige dom lod da heller ikke vente på sig. Venstres to folketingsmedlemmer Claus Hjort Frederiksen og Kristian Jensen havde fået udlevet samme talepapir til hver deres nyhedskanal og budskabet var klart. Statsministeren er en dygtig taler men det hun siger, står ikke mål med hendes politik.
Men de to venstrefolk skulle måske have hørt nytårstalen inden de delte noter. Vores nye statsminister brugte taletiden til at gøre den alvorlige økonomiske situation klar for alle. Den berømte arv fra den tidligere Regering. Statsministeren talte om nødvendige reformer og om stigende økonomisk utryghed og det ikke længere holder, at betale velfærd med penge vi ikke har.

Men statsministeren havde en vigtig dagsorden som vi ikke har oplevet i ti år. Trods økonomisk krise og færre penge i fælleskassen slog Helle Thorning Schmidt det fast med 7 tommer søm, at vi skal have alle mand med igennem krisen. Vi skal være et land for de mange og ikke for de få.  Vi må forstå, sagde statsministeren, også med hjertet, at alle kan komme i en situation hvor man kan få brug for hjælp.

Danmark har igen fået en solidarisk statsminister. En statsminister der tør holde på, at krisetid fordrer solidaritet.  Det er en dagsorden som vi er mange, der har ventet længe på. Tak for det fru statsminister.

Ingen kommentarer: