13. februar 2012

Straffeattest: Politisk naivitet eller arrogance?

Af Martin Nesheim, på vegne af kredsbestyrelsen.
 


Martin Nesheim
Borgmester Johannes Hecht-Nielsen (JHN) udtaler i flere medier at han finder indhentning af straffeattest på pleje-området for tidskrævende og besværligt. Dette kan i bedste fald være udtryk for en naiv og godtroende holdning der udspringer af manglende viden om ældres behov for tryghed og om forholdene for ansatte i plejesektoren.

Jeg finder det dog mere sandsynligt, at borgmesteren med overlæg underkender ældre  borgeres legitime behov for at kunne stole på at der er styr på sikkerheden. Når JHN i Lorry sammenligner Hjemmeplejens omsorgsarbejde med en håndværkers arbejde, hopper kæden helt af og jeg er nødt til at stille dette spørgsmål: Hvordan kan borgmesteren tillade sig at sammeligne en social- og sundhedshjælpers omsorgs- og plejeopgaver, med en elektriker der udskifter en sikring?
  
Borgmester Johannes Hecht-Nielsen er Helsingør Kommunes politiske førstemand og derfor præger hans arbejde og holdninger kommunens ansatte. Jeg har på den baggrund svært ved at se hvordan plejeområdet i kommunen kan være upåvirkede af JHN’s arrogante og klodsede udmeldinger.
 
I denne sag står borgmesteren formentligt helt alene i byråddet og dermed vil kommunen fremover indhente straffeattester ved ansættelse af medarbejdere i Hjemmeplejen.
 
Men dette er blot den seneste i en række af udmeldinger, der understreger at borgmesteren mangler politisk jordforbindelse og i sin iver efter at markere sine liberalistiske holdninger genererer usikkerhed både blandt borgere og medarbejdere.

Ingen kommentarer: