18. marts 2012

VORES HOSPITAL som valgtema – nej tak!

Af Jørgen Hansen, Gruppeformand for Socialdemokraterne i Helsingør Byråd


I sidste uge skrev jeg om borgmesteren og SF, at de har diskvalificeret sig selv. Det skete i forbindelse med den aktuelle sag om, hvorvidt Regionen er ved at løbe fra et løfte til Helsingør Byråd. Både borgmesteren og SF løb så hurtigt de kunne til håndvasken og forsøgte på at se bort fra, at virkeligheden var ved at indhente Helsingør. Løftet fra Regionen så de stort set bort fra. De ville ikke slås for det – for som borgmesteren sagde: Det hospital er jo dødsdømt. SF lod som om der ikke var fare på færde – og brugte mange ord til at forklare det.

Vi, der er valgt til Helsingør byråd, har pligt til at varetage borgernes interesser, når der er nogen andre (Regionen), som vil lade Helsingør sejle sin egen sø. Derfor faldt det naturligt for Henrik Møller og jeg, så snart vi fik et vink med en vognstang om, at der var noget i gære, at gå vi i gang med at samle partierne. Til hvad? Såmænd blot til en fælles fastholdelse af Regionens løfte til vores 60.000 borgere om, at først når et nyt sygehus i Hillerød er opført og fungerer, vil sygehuset i Helsingør blive lukket ned.

Til gengæld var både borgmesteren og SF hurtig til at fortælle borgerne, at vores initiativ blot er et led i en allerede påbegyndt valgkamp forud for kommunevalget i 2013. Ærlig talt – vi drømmer ikke om at føre  valgkamp på en sag om et lukket sygehus, som vi ikke kan ændre ved at få flere mandater i byrådet.

Aktionen VORES HOSPITAL var derimod ment som en øjenåbner for borgerne og for de politikere, som har så travlt med at ville alt andet end at hjælpe Helsingør i kampen for at få Regionen til at handle i overensstemmelse med sine løfter og den efterfølgende accept fra Helsingør Byråd.

Vi har forsøgt at få det samlede byråd med i aktionen. Borgmesteren, hans parti Venstre og minsandten også SF ville ikke være med. Det er svært at mene noget andet end, at de har diskvalificeret sig selv som ansvarlig for Helsingørs udvikling.

På trods af dette har Henrik Møller og jeg nu besluttet, at sagen tages op igen og denne gang i byrådet, ja så er håbet stadig at vi får samlet hele byrådet.

Ingen kommentarer: