10. maj 2012

Helsingørs unge hårdt ramt af krisen

Thomas Horn
Af Thomas Horn

Helt nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser at næsten 600  unge helsingoranere under 30 år har mistet deres job i Helsingør siden krisen startede. Det svarer til 25,2%. Dermed ligger Helsingør endnu engang over landsgennemsnittet hvor godt 23,2% af landets unge under 30 år har mistet deres arbejde.

Ifølge AE-rådets analyser er det i særdeleshed unge ufaglærte der har mistet deres job. Det får socialdemokraten Thomas Horn til at råbe vagt i gevær.

”Det er ikke længe siden at vi i lokale medier kunne læse om en stigende ungdomsarbejdsløshed i Helsingør kommune. Senere kunne man læse at over 37 procent af unge i Helsingør dropper uddannelsen efter folkeskolen”.

”Alt i alt en temmelig dårlig cocktail” mener den lokale socialdemokrat.

Hovedstaden klarer sig betydeligt bedre end resten af landet. Således er det her kun godt hver sjette ung under 30 der har mistet sit job.

Horn: Hovedstaden har generelt et højere uddannelses niveau og derfor viser tallene bare det vi egentlig alle sammen godt ved – nemlig at vi skal have hævet de unges uddannelsesniveau. Vi svigter simpelthen de unge ved ikke at få dem videre i uddannelsessystemet, fortæller Thomas Horn.

Horn: Løsningen på kort sigt hedder desværre hverken blå eller rød Regering med derimod et langt sejt træk på at få ændret indstillingen hos de unge og deres familier. Det socialpolitiske og vejledende arbejde skal understøttes og hele den politiske indsats omkring at bryde negative sociale arv skal i fokus.

Ingen kommentarer: