8. maj 2012

Socialdemokraternes nyhedsbrev: Uge 19

Kan du ikke se hele nyhedsbrevet? Klik her


Regeringen har netop fremlagt sin 2020-plan, der viser, hvordan vi generobrer det tabte terræn efter krisen samtidigt med, at der bliver skabt mere gang i Danmark.

Hvordan sikrer vi en sund økonomi igennem det næste årti samtidigt med, at vi får et bedre og stærkere Danmark? Det svar landede tirsdag på den politiske arbejdsbænk, da regeringen fremlagde sin 2020-plan kaldet "Danmark i arbejde".

- "Danmark i arbejde" viser, hvordan vi kommer sikkert gennem krisen på en måde, så vi også i 2020 har et Danmark, hvor der er råd til omsorg for vores ældre, til gratis uddannelse for vores børn og unge og til fri og lige adgang til sundhed. Det er muligt at bevare og styrke vores velfærdssamfund, men det kan kun ske, hvis flere danskere kommer i arbejde, forklarer Socialdemokraternes formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Det står nu helt klart, at Danmark ikke var ordentligt forberedt, da den verdensomspændende krise ramte i sidste halvdel af 00'erne. Vores samlede indtjening faldt med otte procent, og konkurrenceevnen er i løbet af de seneste ti år rutsjet 20 procent i den forkerte retning.

Nøglen til et stærkere Danmark efter krisen er derfor øget vækst. Det betyder, at regeringen ikke kun fokuserer på at lukke det økonomiske hul i 2020. Der lægges i høj grad også vægt på at forbedre konkurrenceevnen, skabe vækst og job i årene fremover og forbedre den offentlige velfærd.

- Det er regeringens mål, at vi frem til 2020 skal øge vores samlede arbejdsindsats – svarende til, at der er 180.000 flere i job i Danmark. Det er et ambitiøst mål. Men det er også et mål, vi kan nå, hvis vi alle sammen tager ansvar nu. Regeringen har fra den første dag sagt åbent og ærligt til den danske befolkning, at regningen ikke var betalt. Vi har sagt højt og tydeligt, at vi kommer til at træffe svære beslutninger, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt, der sammen med udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) fremlagde regeringens 2020-plan i Statsministeriets spejlsal.

For at nå i mål med planen skal der skydes flere vigtige reformer i gang. Regeringen har allerede gennemført en økonomisk kickstart, vedtaget verdens mest ambitiøse plan for en grøn omstilling og fremlagt en reform af fleksjob- og førtidspensionsområdet. I løbet af den kommende tid vil regeringen fremlægge sit udspil til en skattereform og indlede trepartsdrøftelser med det formål at øge beskæftigelsen og styrke uddannelsesindsatsen, så alle danskere kan være med til at løfte Danmark ud af krisen.

Nu er kursen lagt til et stærkere og bedre Danmark. Det næste mål er at få Folketingets øvrige partier til at tage ansvar.

Hent 2020-planen (pdf)

Udsendes af Socialdemokraternes presseafdeling på Christiansborg
Ansvarshavende redaktør: Pressechef Trine Maria Ilsøe

 

Ingen kommentarer: