17. juli 2012

Kritiske spørgsmål vedr. lukning af sygehus bakkes op af S i Helsingør Kredsen


Af Vibeke Schmidt og Martin Nesheim, Helsingør Kredsen

Flere regionsrådsmedlemmer stiller Regionsrådsformanden spørgsmål vedrørende den nu vedtagne beslutning om at lukke Helsingør Sygehus.

Peter Kay Mortensen (S), Per Tærsbøl (K) og Karin Helweg-Larsen (ufp) stiller sig kritiske overfor beslutningen, men konstaterer i den forbindelse også at Helsingør Sygehus lukker og erstattes af et såkaldt sundhedshus fra starten af 2013. Der er dog en hel række grundlæggende præmisser der endnu ikke er taget stilling til heriblandt placering og indhold. Derfor stiller politikerne spørgsmål til Regionsrådsfomanden i håb om at kunne få oplyst
detaljer om fremtidens sundhedshus i Helsingør. En fremtid der ligger lige om hjørnet.

Politikerne foreslår helt konkret, at sundhedshuset placeres hvor Helsingør Sygehus i dag har adresse og fastslår at der er en række helt indlysende fordele ved dette. Sundhedshuset vil kunne drage nytte af den nuværende infrastruktur, men også af fagligt udstyr som MR og CT Scannere, samt naboskabet til psykiatrien.

De tre regionspolitiker foreslår også at der nedsættes en politisk følgegruppe til at overvåge planerne og her ser vi gerne at der også kommer lokale Helsingør politiker med.
Man spørger også ind til den for-analyse der skulle have været færdiggjort i maj men endnu ikke er blevet offentliggjort.

Socialdemokraterne i Helsingør Kredsen hilser spørgsmålene fra de 3 regionspolitikere velkommen og støtter ønsket om at få klarhed over planerne for et sundhedshus der skal erstatte Helsingør og omegns nuværende sygehus.

Vi undrer os fortsat over at Region Hovedstaden har fremskyndet lukningen af sygehuset uden at have noget konkret at sætte ind i stedet. Helsingør Sygehus får årligt tusindvis af henvendelser fra borgere der har brug for hjælp. Disse henvendelser skal også håndteres fra 2013 når sygehuset lukker. Region Hovedstaden har tilsyneladende ikke nogle planer for hvad der skal komme i stedet for.
Kredsbestyrelsen ser frem til at få svar på politikernes spørgsmål omkring fremtiden uden Helsingør Sygehus. Vi forventer selvfølgelig at Regionsrådsformanden svar kan give Helsingør og omegns borgere en tryghed for at man også i fremtiden vil kunne få den hjælp der er behov for. Vi forventer også at ønsket om at benytte Helsingør Sygehus som fremtidens sundhedshus bliver imødekommet.


Ingen kommentarer: