7. juli 2012

PM: Horn støtter rødt Aalborgbrev til partitoppen

Pressemeddelelse udsendt af Thomas Horn
 ”Vi henvender os til Jer, fordi vi er meget bekymrede for den situation vores parti befinder sig i lige nu – en situation, som for alvor truer med at sætte Socialdemokraterne udenfor politisk indflydelse i mange år fremover, både landspolitisk og lokalpolitisk. …”
… således indledes et brev skrevet af fællesledelsen i Aalborgs socialdemokrater til den socialdemokratiske hovedbestyrelse.

Et brev der får fuld opbakning fra den lokale socialdemokrat Thomas Horn.

Horn: Brevet sætter fokus på nogle helt centrale problemstillinger. Har vi som socialdemokrater glemt respekten for de problemer folk står i nu og her? Hvordan kan det være endt op med at det er dem der har det sværest i forvejen der må bære byrden for at få samfundet i gang igen? Hvad er der blevet af det Socialdemokrati vi hørte igennem hele valgkampen?
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=a06984d6b6&view=att&th=1385bab403622e8b&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-mot0V_al7bJKhru68MRBk&sadet=1341611529782&sads=DvyEnZr_GF91iOkhf9EXCSmcBBQ&sadssc=1Thomas Horn har for blot en uge siden offentligt efterspurgt handling. Den 27. juni skrev Horn på sin facebook:

”15,9% til S – jeg ved ikke med jer andre. Men min smertegrænse lå oprindeligt på 30%. Men det blev ikke sagt højt. Skulle nødigt skade partiet. Da vi røg under 25% kom jeg frem til det samme ræsonnement. Så strøg vi ned under 20%... den gode opdragelse og kærlighed til partiet holdt stadig munden lukket.
Men nu hedder den 15,9% - der må der snart være nogle i vores dejlige parti der tager bladet fra munden… Mere af det samme virker ikke rigtigt som løsningen?”

Horn: Som socialdemokrat er det ganske grænseoverskridende at komme med kritik af partitoppen. Vi ved jo, at det netop er i svære tider at man skal stå sammen. Men partiet rutchetur er nu af en sådan dimension at nogle må tage bladet fra munden. Det halter med vores partis fortælling. En fortælling vi kun kan berette selv. Mindre ”business” og flere værdier kan sagtens kombineres med økonomisk ansvarlighed. 

Thomas Horn vil nu opfordre sin egen Kredsbestyrelse til at forholde sig til skrivelsen.

Horn: Det er ferietid og svært at samle folk. Men jeg vil nu tage brevet med på vores næste kredsbestyrelsesmøde i august. Man kan jo være enig eller uenig i brevet. Men forholde sig til problemet må man. 
For yderligere kommentarer:
Thomas Horn
51946546

Se brevet fra Aalborg her

3 kommentarer:

Unknown sagde ...

Kredsbestyrelsen har valgt at publicere Thomas' presse meddelelse endnu før at den er blevet drøftet internt. Det skyldes den store opmærksomhed den har fået. Kredsbestyrelsen vil hurtigst muligt drøfte pressemeddelelsen.

Med venlig hilsen
Martin Nesheim
Næstformand
Helsingør Kredsbestyrelse
Tlf. 49221434 eller 25237456

Unknown sagde ...

Vi har modtaget flere kommentarer som ikke har afsendernavn . Vi accepterer kun kommentarer, som ikke er anonyme.

Mvh Martin Nesheim

Bent R. Jacobsen sagde ...

Bekymring over bekymringen.

Disse linier er ment som en kommentar til Thomas Horns indlæg og et forhåbentligt "indput" til kredsbestyrelses drøftelse af samme.

15,9 %; Hverken mere- eller mindre var så den magiske grænse, der skulle til, for at Thomas kunne komme til tangenterne og henvise til "de gode gamle dage" hvor vi - helt i tråd med den seneste regerings gøren og laden - kunne leve fra hånden- og i munden. Fri os dog fra, at være en del af et parti, der forsøger at skue ud i fremtiden og rette ind efter hvad der kan forventes- og så i øvrigt opnå det bedst mulige.

At "Ålborgbrevet" skulle være vejen frem, er en hel del vanskeligt for mig at forstå. Hos mig efterlader det alene et indtryk af "alting var meget bedre i gamle dage". Den lille detalje, at Socialdemokraterne ikke har et flertal alene, synes ikke rigtig at være nået hverken her til Nordsjælland eller til Ålborg.

Jeg kender ikke detaljerne omkring EL´s krav, men hvis min formodning om at "den har lige skullet have en tand til" fordi de havde de afgørende stemmer, må jeg sige, at det, at få V & C med på papiret ikke er det ringeste - det er i mit okular faktisk ret genialt.

En stilfærdig opfordring til kredsbestyrelsen fra mig skal med baggrund i ovenstårende være "Lad nu være med at stille op i køen af Tudefjæser, men forhold Jer til om de konkrete ting der er opnået har været "det bedst opnåelige ud fra de givne forudsætninger" - og bak så op om det. I ved jo godt, at det ikke er noget tag- selvbord."

Den nuværende regering skal nok blive stillet til regnskab - men det er trods alt ikke rimeligt at gøre kassen op, før butikken er ved at lukke - til en ny valgrunde.

Med venlig hilsen
Bent R. Jacobsen

Til Martin Nesheim (ikke til offentliggørelse): Jeg har ikke lige mit medlemsnummer ved hånden, men du kan checke via min e-mail: bent.jacobsen@mail.tdcadsl.dk