17. september 2012

Ny tjekket erhvervsskole et sted i regionen

Af Marianne Stendell (A), formand for Region Hovedstadens uddannelses- og forskningsudvalg

Marianne Stendell (A)
Det er blevet sagt så mange gange, at der næsten ikke er nogen, der gider høre efter det længere: Men det er altså et faktum, at vi i fremtiden kommer til at mangle faglært arbejdskraft her i den danske hovedstadsregion.

Derfor er jeg også utrolig glad – og stolt over - at der i det netop indgåede budgetforlig i Region Hovedstaden er sat 12 millioner kr. af til et projekt, der skal være med til at skabe en ny rigtig tjekket erhvervsskole.

I første omgang er det vores plan, at vi – altså Region Hovedstaden - i eksisterende rammer ét eller andet sted i regionen, vil lægge os i selen for at skabe en erhvervsskole, der er lige så attraktiv som gymnasierne.

Det skal være en erhvervsskole, hvor undervisningen er af høj faglig kvalitet, hvor lærerne er til stede det meste af dagen, hvor der er sport på programmet hver dag, og hvor undervisningen udvikles i tæt samarbejde med erhvervslivet.
Men først og fremmest skal det være en erhvervsskole, hvor de unge er glade og stolte over at gå!

Jeg forestiller mig, at denne nye type erhvervsskole, vil basere sig på de samme faglige og menneskelige værdier, der ligger til grund for Ny Nordisk Skole. Og da jeg på et møde med undervisningsminister Christine Antorini for nylig fortalte hende om vores planer, var hun bestemt meget positiv, og jeg lovede at holde hende orienteret, efterhånden som arbejdet skrider frem.

Nu har vi fået bevilget penge til projektet, og vi går straks i gang med at finde ud af, hvordan vi vil organisere fagene, timerne og hvor skolen skal ligge.1 kommentar:

Anonym sagde ...

Kære Marianne.

Tak for indlægget, som er meget interessant. I Helsingør har vi en velfungerende erhvervsskole, så det er helt oplagt at vi søger ind på de midler som regionen har afsat. Det vil glæde os meget hvis Helsingør kunne blive tilgodeset. Jeg vil nu rejse sagen overfor byrådet, så vi kan komme med en officiel henvendelse.

Mvh
Henrik Møller
Politisk ordfører for A i Helsingør byråd