2. oktober 2012

Socialdemokraternes nyhedsbrev: Uge 40


Kan du ikke se hele nyhedsbrevet? Klik her


I dag åbner Folketinget. Det er en festdag fuld af traditioner. Og det er også dagen, hvor regeringen fremlægger sit arbejdsprogram for det kommende år. Vi fastholder kursen ud af krisen. Og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre arbejdspladser. Sådan er det, når Socialdemokraterne står i spidsen for regeringen. Men arbejdsprogrammet stopper ikke her.
Jeg har sagt, at vi skal have den dygtigste generation i Danmarkshistorien. Det kommer til at kræve noget af os alle sammen. Det gælder særligt folkeskolen.

Mange af os kan nok huske, da vi sendte vores egne børn i skole. Da vi så vores seks-årige stå i skolegården med røde kinder og forventningsfulde øjne. For det var et nyt eventyr, der begyndte.

Rigtig mange børn klarer sig godt i skolen. Men de kan blive endnu dygtigere. Og det er nødvendigt, for samfundet, arbejdsmarkedet og den globale verden stiller stadig større krav til os alle sammen. Alt for mange
børn har det svært i folkeskolen. I dag sidder der i de ældste klasser tre eller fire elever, som ikke læser eller regner godt nok. De vil få svært ved at klare sig efter skolen. Det går simpelthen ikke.

Derfor skal vi have en folkeskole, hvor alle børn lærer mere. Vi skal sørge for, at der er mere ro i timerne. Vi skal give ungerne bedre muligheder for at trives, så de har lyst til at lære. Vi skal give plads til, at børnene udvikler deres personlighed og bliver engagerede deltagere i et levende demokrati.

Det store spørgsmål er naturligvis hvordan?

Mit svar er, at børn og lærere skal tilbringe mere tid sammen på skolen. For mere tid sammen med lærerne er det bedste, vi kan gøre for vores børns skolegang. Vores børn skal have en mere sammenhængende skoledag.

Det vil betyde, at dansk og matematik styrkes, men at vi også giver mere plads til idræt, så børnene får brændt mere energi af uden for klasseværelset. Det giver sundere børn og mere ro i timerne. Det vil også betyde, at der bliver mere plads til lektiehjælp.

En bedre folkeskole kræver noget af os alle sammen. Elever, forældre, lærere, skoleledere, kommunalbestyrelser og os her i Folketinget. Det er en opgave, vi skal løse i fællesskab.

Vi skal kæmpe for skolen. Sammen.
Udsendes af Socialdemokraternes presseafdeling på Christiansborg
Ansvarshavende redaktør: Pressechef Trine Maria Ilsøe

Ingen kommentarer: