17. februar 2013

Idrætten er en vigtig faktor i kommunen

Af Jørgen E. Hansen (S), Formand for Udvalget for Idræt, Sundhed og medborgerskab


Det politiske udvalg for Idræt, Sundhed og Medborgerskab har for nylig vedtaget en ny – og i parentes bemærket den første – formulerede idrætspolitik for Helsingør. Det næste skridt i den proces er, at vi skal have en ny organisation for Idrætten og en for Foreningerne.
   Den løsning er jeg meget glad for. Jeg har nemlig i mange år talt for, at Idrætten skal være en kamporganisation, som er parat til at slås for rimelige vilkår for de mange frivillige ledere og trænere, som vi har. Men naturligvis også - og ikke mindst – de mange aktive udøvere af idræt. Hvad enten man som ung eller Old Boys/Girls ønsker at holde sig i form, skal det være med de bedst mulige lokaler og/eller baner.
   Nu melder Idrættens ledere sig klar til at tale med samme tunge. Det gælder uanset om man er fra breddeidrætten eller fra eliten. Det har jeg forsøgt at anspore til og er derfor meget tilfreds med resultatet. Om det så skal være en fond eller som et råd med kompetence, er jeg meget i tvivl om, men jeg hælder mest til rådstanken.
   Idrætsudvalget sætter nu den proces i gang, som er besluttet i og med vedtagelsen af den nye idræts- og fritidspolitik. Den lægger som bekendt op til en ny organisationsform, der skal sikre idræts- og fritidsområdet en højere grad af brugerinddragelse. Det endelige resultat af den proces skal vedtages i Idrætsudvalget. Det skal meget gerne føre til positiv en beslutning i udvalget. Dette arbejde starter 28. februar i år og forventes færdigt inden sommerferien.
   Peter Herk-Hansen fra partiet Venstre skriver i avisen, at det ikke er formandskabet, som skal bestemme det. Nej og du ved udmærket godt, kære Peter, at det kan formandskabet ikke beslutte alene. Du ved også godt, at Idrætten i sin tid selv bestemte, hvilke idrætsområder, der skulle være med i Elite 3000.
   Derfor Peter Herk-Hansen! Nu får du og dit parti muligheden for at hjælpe Idrætten med bedre faciliteter til gavn for alle borgere i Helsingør kommune. Jeg ser gerne, at I er med og at I aktivt vil bidrage til at sikre bedre tiltrækningskraft for tilflyttere, som kan lægge deres skattekroner i vores kommune.
   Idrætten er en vigtig factor, når kommunen skal tiltrække nye skatteborgere. Det ved vi begge to. Idrætten er også en social faktor og giver samfundet meget af den forebyggende sundhed for alle aldre, som der er så hårdt brug for.

Ingen kommentarer: