29. marts 2013

8 måneder til kommunalvalget

Af Vibeke Schmidt, Kredsformand

Når man ser de lokale aviser føles det næsten ud som om kommunevalget skal finde sted allerede i næste måned. Det skal det som bekendt ikke. Men jeg skal love for, at der allerede nu er gang i kandidaternes lyst til at markere standpunkter. Både nye og ”gamle” kandidater fra stort set alle de politiske partier er på
banen. Det er rigtig godt. Det kommende K-valg handler – måske mere end tidligere valg – også om at få så mange vælgere frem til urnerne som overhovedet muligt. Socialdemokratiet i Helsingør er langt inde i forberedelserne til et godt valg.
Vores borgmesterkandidat er på plads. De 16 kandidater til posterne i Byrådet er på plads. På de tre partiforeningers og kredsens generalforsamlinger her i foråret drøftes, hvordan partiets valgkamp skal gennemføres. Både om det vi ønsker, skal fremmes i debatten og om hvordan valgkampen skal afvikles. Heldigvis kan vi allerede nu mærke, at både kandidater og medlemmer er opsat på, at nu skal det være. Vi vil have en socialdemokratisk borgmester denne gang! Lad mig komme med en lille bøn til jer alle sammen: Lul jer ikke ind i, at valgkampen kun skal køre de sidste tre uger før valget. Det skal den også. Men vi kan ikke sige for mange gange til hinanden, at det er mellem valgene, at valget vindes. Vi skal være på mærkerne hele tiden. Debatten i det offentlige rum skal være aktiv hele tiden. Vi socialdemokrater skal være aktive hele tiden. Det gælder både byrådspolitikerne, kandidaterne og medlemmerne. Der er jo nok af emner at tage fat på. Både om det vi som parti har præsteret de seneste 3-4 år – men især det vi gerne vil præstere i de næste fire år.

Ingen kommentarer: