23. marts 2013

Friske opvaskerdrenge søges!

ASteffen Agger, Byrådskandidat for Socialdemokraterne
En jobannonce fra slagter Bogø i fredagens Dagblad – mere skulle der ikke til at gøre mig glad den morgen, men den fik mig  til at tænke over, hvor sjældne sådanne annoncer efterhånden er.
Den fik mig også til at tænke på min egen start på arbejdslivet i slut 60érne, hvor job af denne type var frit tilgængelige for  unge mennesker med ” lommesmerter”, som endnu ikke var uddannelses- eller studieparate.
Inden jeg selv fyldte 18, og fik en læreplads som skibsbygger på Værftet, havde der både været opvaskerjobs på Sundkroen, DSB og Sundbusserne, jobs som arbejdsdreng hos Tretorn og hos Brd. Jacobsen (der havde tobaks- og chokoladesalget hos DSB), flere avisruter, budpladser hos Kødbørsen, gartneriet Belvedere, Brugsen og købmand Købke.
Udover penge, gav disse jobs også en masse værdifuld  erfaring, som har kunnet bruges i mit videre arbejdsliv. Jeg ønsker slagter Bogø og dem der får jobbene, held og lykke med ansættelserne, i håbet om, at det bliver til fælles gavn og glæde,  og i håbet om at flere lokale arbejdsgivere vil følge eksemplet, og give nyt liv til begreberne, arbejdsdreng, ungarbejder, praktikant osv.
Det vil være et godt og værdifuldt skridt til at hjælpe unge mennesker i gang med en tilværelse, hvor de føler der er brug for deres arbejdskraft, også selv om de i første omgang ikke er parate til en læreplads eller ungdomsuddannelse.

Ingen kommentarer: