16. marts 2013

Farcen om valgplakater

Af Vibeke Schmidt, Kredsformand for Socialdemokraterne

Man skal som bekendt høre meget før ørerne falder af, men det er da lige før det sker med De Konservatives udmelding, få timer før et længe indkaldt møde for alle opstillede partier om valgplakater eller ej.
Det ser ud til, at De konservatives partiorganisation allerede d. 24. februar har truffet en beslutning om at de ikke vil være med til at modernisere valgkampen. En beslutning de har holdt helt for dem selv, end ikke deres gruppeformand kendte den.
Socialdemokraterne har hele tiden været for en beslutning om at befri byen for valgplakater, men i stedet bruge de moderne medier som Facebook, Twitter og andre sociale medier. Vi er også med på ideen fra Jan Ryberg om at partierne og deres kandidater, i fællesskab udgiver en husstandomdelt og reklamefri folder der omtaler valget, kandidaterne og valgets temaer fra de politiske partier. Med et sådant tiltag kunne alle borgere blive orienteret om det kommende kommunalvalg.
Alle os der arbejder i de politiske partier kender problemerne med valgplakater. De er dyre, de forurener på grund af stærke farver og glittet papir, de skal sættes op og tages ned og de flytter ikke en eneste stemme.
Et af Venstres argumenter for ikke at være med er, at det er et demokratisk problem hvis vi ikke har valgplakater. Hvis de virkelig mener det, så står det sløjt til med demokratiet.
Beslutningen fra Venstre og Konservative gavner ikke valgkampen og miljøet, men de er åbenbart ikke til fornyelser.

Ingen kommentarer: