15. marts 2013

Socialdemokraternes nyhedsbrev: Lige på og hårdt om fremtidens folkeskole

Kan du ikke se hele nyhedsbrevet? Klik her

>

Er det rigtigt, at regeringen vil indføre en heldagsskole?

Nej. Vi foreslår en sammenhængende skoledag med flere og bedre timer, hvor alle børn bliver så dygtige, de kan, uanset baggrund. Hvor de mindste elever skal gå i skole fra 8-14. Fra 4.-6. klasse går man i skole fra 8-15, og fra 7.-9. klasse til kl. ca. 15.30. Som noget nyt får alle elever fra 1. klasse engelsk. Og dansk og matematik styrkes sammen med natur/teknik og de praktiske/musiske fag. Alle elever får som noget nyt aktivitetstid i løbet af dagen. Denne tid, kan bruges på at kombinere leg og læring med fx mere bevægelse.

Stjæler vi børnenes fritid?

Nej. 87% af børnene i 0.-3. klasse går i forvejen i SFO eller andre fritidstilbud. Med vores nye skole bliver der meget bedre mulighed for fx bevægelse og værkstedsundervisning i skolen. Alt det børnene kender fra SFO'en - bare integreret i skoledagen. For både de små og de større børn vil der stadig være tid til at gå til fritidsaktiviteter efter skoletid. Derudover vil vi åbne skolens døre for fx fritidslivet, musikskoler og erhvervslivet, sådan at der bliver mulighed for et gensidigt samarbejde. Og så skal man huske på, at der vil være lektiehjælp på alle skoler, så børnene kan lave lektier i løbet af dagen. Derfor har de reelt fri, når skolen slutter.

Når børnene får flere timer, skal lærerne så ikke arbejde mere?

Nej. Der er ikke lagt op til, at lærerne skal arbejde mere end i dag, men vi vil gerne have, at lærerne bruger lidt mere af deres tid på undervisning sammen med eleverne. Af en almindelig arbejdsuge bruger lærerne i gennemsnit 16 timer til undervisning. Selv om lærerne fremover skal bruge lidt mere tid sammen med børnene til undervisning, vil der stadig være tid til forberedelse, skole-hjem-samarbejde, team-samarbejde og alle de øvrige opgaver, som selvfølgelig også er vigtige for at få en endnu bedre skole.

Udsendes af Socialdemokraternes presseafdeling på Christiansborg
Ansvarshavende redaktør: Pressechef Martin Justesen

Bookmark and Share

 

Ingen kommentarer: