14. marts 2013

Socialdemokratiet og fremtidens sundhedshus


Af Jørgen E. Hansen, Gruppeformand

Det er en speciel oplevelse hver dag at se en række læserbreve, der handler om både Helsingør Sygehus og Sundhedshuset. Det virker som om det først nu er gået op for borgerne, at VORES HOSPITAL er blevet lukket og at der er blevet placeret et såkaldt sundhedshus i Murergade – og nu må vi altså reagere!
Retfærdigvis må det siges, at debatten om den helt unødvendige akutlukning af Helsingør Sygehus har stået på i hvert fald siden sidste sommer. Så når læserbrevene i denne tid handler om, hvem der har gjort hvad og hvornår, så er det desværre en postgang for sent. At det er en kæmpefejl og at der er kommet kaos ud af det, er bare en kedelig kendsgerning.
Socialdemokratiet i Helsingør var blandt de første til at gøre noget aktivt, da vi – af flere uheldige årsager – først fik oplysningerne om den akutte lukning, da det var blevet en kendsgerning og besluttet af et flertal i Regionsrådet. Desværre med mine egne partifælles stemmer. Forklaringerne vi fik efterfølgende gik så på, at det var nødvendigt, at det var lægefagligt rigtigt at gøre det, at der kunne spares mange penge, at lægerne mere og mere henviste patienter til Hillerød osv. osv. Alt sammen forklaringer, som sikkert er rigtige, men som hver for sig kunne have været vurderet anderledes end de blev af Regionen – og så måske havde fået en anden udgang.
Selv om vi fik stort set hele Helsingør Byråd med på en fælles aktion, hjalp det ikke. Beslutningen var taget. Nu bliver Helsingør Sygehus solgt til det statslige ejendomsselskab Freja og hvad der kommer på stedet ved ingen af os i dag.
Det jeg kan konstatere er derimod, at i december, januar og formentlig februar, har der ligget ca. 600 patienter fra Helsingør kommune på Hillerød Sygehus. Af hvilken årsag ved jeg ikke. Men det viser måske lidt om, hvor dårligt lederskab, der er udvist af Regionen i denne sag.
Socialdemokratiet har nu nedsat en Task Force, som med konkrete initiativer og forslag skal få rettet op på situationen, så der om nogle år bliver bedre styr på sundhedsområdet for helsingoranerne. I denne Task Force-gruppe deltager politikere fra både Regionsrådet, Helsingør Byråd samt lægefaglige personer. Vi håber, at der ud af dette kan komme en løsning, som alle partierne i den sidste ende vil bakke op omkring.

Ingen kommentarer: