14. marts 2013

Sundhedsstævne 2013 – baggrundsorientering


Formanden for Udvalget for Sundhed, Idræt og Medborgerskab, socialdemokraten Jørgen E. Hansen, har taget et nyt meget spændende initiativ til planlægningen af et Sundhedsstævne. Bliver det den succes, som han regner med, vil det kunne blive en årlig tilbagevendende begivenhed.

Hvad går Sundhedsstævnet ud på?
Sundhedsstævnet skal sammenkæde de, der har noget at tilbyde - med de, der gerne vil tilbydes noget. Især de, der ikke selv har kunnet finde frem til netop den aktivitet, de ønsker at bruge tid og kræfter på. På Sundhedsstævnet skal de foreninger, klubber og andre, der har aktiviteter at tilbyde, møde borgerne for at fortælle om muligheder og tilbud. Som pensionist eller efterlønner – det gælder også andre borgere – kan du her få at vide, hvad der tilbydes af aktiviteter i Helsingør Kommune – og du vil kunne tilmelde dig med det samme.

Sundhedsstævnet bliver et supermarked med gode tilbud
Sundhedsstævnet bliver et stort arrangement, som holdes lørdag den 31. august i Helsingør-Hallen.  Her vil man blive præsenteret for masser af gode tilbud, når foreninger, klubber, travegrupper, kortspillere, hobbyfolk og aktive af enhver slags, vil vise sig frem med deres tilbud om at være med.

Hvorfor et Sundhedsstævne?
Jeg er som sundhedsudvalgsformand, som også har idrætten med i opdraget – meget opsat på at få borgerne til at bruge Sundhedsstævne 2013 til at have det sjovt, skabe kontakter og sætte endnu mere i gang end der
er i dag. Det er klart, at der ligger et sigte bag ved. Vi skal som borgere være sundere alle sammen. Vi skal være bedre til at leve et sundt og rigtigt liv. Ikke alene ved at spise sundt, men også ved at leve og tænke sundt. Det gør man godt sammen med andre – og er man så ydermere aktiv ved at røre sig, bruge kroppen og hovedet vil det være til gavn for den enkelte og for samfundet.

Sundhedsstævnet er et af flere initiativer på sundhedsområdet
Sundhedsstævnet er et af flere initiativer, jeg som formand for Sundhedsudvalget gennem nogen tid har arbejdet med. Jeg har f. eks. længe følt – og har talt med mange om det. Der er naturligvis allerede masser af aktiviteter i alle Helsingørs utallige kroge. Her deltager både ældre og yngre befolkningsgrupper. De motioner og dyrker det sociale fællesskab, som er så vigtigt for både helbred og livskvalitet. Men så er der for mange, som stadig ikke er med.
  
Forventningerne er store
Sundhedsstævnet afholdes i Helsingør-Hallen. Vi regner med, at et stort antal udbydere vil stille op ved bordene og fortælle om deres tilbud. Der vil være gratis adgang for alle borgere.  Sundhedsstævnet forventes at kunne samle op mod et par tusinde interesserede borgere i løbet af den lørdag.

Ideen bag Sundhedsstævnet naturligvis at sætte fokus på Sundhed og de mange muligheder for at gøre noget aktivt selv. Vi regner da også med, at mange borgere, som allerede er i gang med deres ”idræt” eller ”motion” eller hvad de nu er i gang med, vil komme og vise andre, hvad de gør og hvordan. Sundhedsstævnet skal altså meget gerne motivere borgerne til at komme i gang selv. I Sundhedsudvalget har vi derfor valgt, at her kan vi give en hånd med ved at lukke op for dialogen mellem borgerne og foreningerne.

Ingen kommentarer: