5. april 2013

Socialdemokraternes nyhedsbrev: En folkeskole for alle børn

Kan du ikke se hele nyhedsbrevet? Klik her

>

Den faglige konflikt mellem Danmarks Lærerforening og KL har nu kørt i nogle dage. Det er ærgerligt, at det ikke lykkes parterne at nå en løsning ved forhandlingsbordet, og lockouten er generende for mange mennesker.

Men når det ikke er muligt at forhandle sig frem til en løsning, så har arbejdsgiverne mulighed for at lockoute – ligesom lønmodtagerne har muligheden for at strejke. Sådan er spillereglerne på det danske arbejdsmarked, og nu må konflikten gå sin gang. Det respekterer vi selvfølgelig.

Anderledes er det desværre for Dansk Folkeparti. Konflikten var ikke mange timer gammel, før Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulelsen Dahl, krævede et indgreb. Hvad dette indgreb skulle indeholde, fortalte han dog ikke noget om. Og i det hele taget er det lidt uklart, hvad Dansk Folkepartis ønsker til en bedre folkeskole er.

Vi har derfor fundet fem af Dansk Folkepartis skolekrav:

1. Eleverne skal have karakterer fra 1. klasse

2. Elever der faster under religiøse højtider skal kunne bortvises

3. Undervisningsmateriale om homoseksuelle skal forbydes

4. Gruppeeksamen skal afskaffes

5. Det skal være forbudt at tale andre sprog end dansk i skolegården.

Når vi vil gøre en god skole bedre er det for at sikre, at alle børn får de bedste muligheder her i livet. Alle skal lære at skrive, læse og regne – og sådan er det desværre ikke i dag. Det er blandt andet derfor, at vi vil have en mere aktiv og sammenhængende skoledag, hvor børnene er mere sammen med deres lærere.

Jeg synes, skolen er alt for vigtig til Dansk Folkepartis smarte forslag og symbolske markeringer.

Magnus Heunicke

Udsendes af Socialdemokraternes presseafdeling på Christiansborg
Ansvarshavende redaktør: Pressechef Martin Justesen

Bookmark and Share

 

Ingen kommentarer: