10. april 2013

Talmagi eller realiteter


Af Vibeke Schmidt, Kredsformand

I forbindelse med den forrige regerings beslutning om, at nedsætte dagpengeperioden fra 4 til 2 år, har der været mange bud på hvad det vil betyde for de ledige dagpengemodtagere. Ingen af de bud politikerne er kommet med har passet, desværre. Tættest på var AK-Samvirke som forudså, at antallet var meget større end både den tidligere regerings og den nuværende regerings tal.

AK-Samvirke forudser nu, at ca. 30.000 har mistet deres dagpenge med udgangen af 2013. Det er intet mindre end en katastrofe for dem det går ud over.

Den socialdemokratisk ledede regering kan ikke ændre på dagpengeperioden. Det kan der ikke skaffes flertal for i Folketinget. Men heldigvis har de så sat ind med andre initiativer.

Ca. 52 % af de der står til at miste dagpengene er enten kommet på uddannelses-ydelse eller er startet på en uddannelse på sædvanlige vilkår. Det kan vi kun glæde os over, samtidigt med at vi håber på, at der kommer mere gang i væksten, så flere kan komme i ordinært arbejde.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja det er dejligt at se og læse at S R SF regeringens mange tiltag hjælpe de mennesker, som er ramt af DF famøse forslag om reduktion i dagpengetiden fra 4 til 2 år i en krise tid, hvor ledigheden er stor, og genopsparingstiden øget fra 26 til 52 uger. VKO(R) vedtog den reform i 2010. At de kom med meget forkerte tal er en ting, men at de ikke undskylder eller tager ansvar for deres egne fejl, nu, men spiller hellige hyklere, men nå ja vi vidste ikke siger DF... de skulle skamme sig. Det er utilgiveligt. Venstre har ej heller stemt for nogle af de krisepakker regeringen er kommet på banen med for at afhælpe deres på misæren.

Og nu ser man på TV at VKO igen stiller sig op og hykler, de spiller taktiske spil og forhaler Vækstplanen, når så DE og DI og DA kommer på banen og siger kom nu med den plan, så fører V og K partilederne sig frem med store ord. Godt Corydon så stille og roligt får fakta på plads. Hatten af for en af de bedste og dygtigste finansministre siden Lykketoft.