30. maj 2013

Socialdemokraternes nyhedsbrev: Ingen svar fra Venstre

Kan du ikke se hele nyhedsbrevet? Klik her

Folketingets afslutningsdebat blev heller ikke dagen, hvor Lars Løkke Rasmussen bevægede sig op på talerstolen, i det han selv kalder landets fornemmeste debatsal.

Venstres formand har altså nu ikke været på Folketingets talerstol i 566 dage. Det er politisk dovenskab.

Når det er så vigtigt at få Lars Løkke Rasmussen på talerstolen, så er det fordi, vi endnu mangler svar på, hvad Venstres politik går ud på.

Det lykkedes ikke Venstre, at forklare hvordan de vil få tusindvis af udfaldstruede dagpengemodtagere i job i år, nu hvor Venstre ikke vil lægge stemmer til regeringens dagpengeløsning. Vi fik ikke svar på Venstres planer for nulvækst. Vi fandt aldrig ud af, om der også skal være nulvækst på sundhedssektoren, på skoleområdet eller på ældreomsorgen.

Venstre har åbenbart ikke noget svar. Lars Løkke Rasmussen har haft travlt med at kalde regeringens vækstplan for "en fin lille plan". Heller ikke under afslutningsdebatten fandt vi ud af, hvad Venstres plan går ud på.

Denne regering har sørget for at redde flere tusinde mennesker, der ellers ville miste en stor del af deres indtægt om bare en måned. Vi har iværksat en ambitiøs vækstplan for 90 milliarder kroner. Vi har løftet niveauet for offentlige investeringer, så vi kan forbedre skoler, børnehaver, veje og jernbaner og samtidig holde hånden under tusindvis af arbejdspladser.

Og vi har lavet en reform af kontanthjælpen, så det skal være slut med, at unge bliver ladt i stikken og hænger fast på offentlig forsørgelse. Det er blot noget af det, som vi har nået på ganske kort tid. Venstre kritiserer det meste, men vil ikke afsløre, hvad deres plan handler om.

Selv om Lars Løkke Rasmussen ikke ønskede at være en del af afslutningsdebatten, så skriver han ind imellem på sin Facebook-side. Derfor har jeg selvfølgelig gjort ham den tjeneste, at stille ham nogle af de spørgsmål, jeg mangler svar på i håb om, han i stedet kan svare på Facebook.

Hvis du derude, sidder og mangler svar fra Lars Løkke Rasmussen, vil det være oplagt at stille dine spørgsmål samme sted. Der er i hvert fald ikke udsigt til, at vi får ham at se på Folketingets talerstol lige foreløbig.

Udsendes af Socialdemokraternes presseafdeling på Christiansborg
Ansvarshavende redaktør: Pressechef Martin Justesen

Bookmark and Share

 

Ingen kommentarer: