24. juni 2013

Helsingørborgere med til Folkemødet næste år

Af Jørgen E. Hansen, Socialdemokrat

Folkemødet på Bornholm blev igen i år en stor succes. En god tradition synes skabt – og ærgerligt, at det
ikke var Helsingør, som blev landets mødested og talerstol. Vi er jo efterhånden næsten blevet en slags ø på samme måde som Bornholm. Vores indbyggertal er næsten enslydende.
Lobbyister fra talrige firmaer, repræsentanter for alverdens danske (og EU) foreninger, organisationer, politiske partier, interesserede borgere fra Bornholm og resten af det danske landskab – ja og så et enormt stort antal politikere fra både Regeringen, Folketinget, regionerne, kommunerne og forskellige institutioner valfartede til Allinge. Redaktører og journalister og politiske kommentatorer sendte udtalelser fra dem selv og politikerne i en lind strøm.
Også Helsingør Kommune var repræsenteret. Borgmesteren var der. En lille håndfuld lokale byrådsmedlemmer var der. Kommunens direktion var repræsenteret. Prisen for deres deltagelse (små 50.000 kr.) er sikkert givet godt ud. Yderligere var Kommunernes Landsforening – som jo også taler Helsingør Kommunes sag – til stede. Hovedstadsregionen med regionsborgmesteren i spidsen var der. Nok ikke for at tale Helsingørs sag, men vi er jo trods alt en del af regionen. Om deltagertallet blev som forventet – ca. 60.000 i alt – får vi nok at vide en dag. Men noget tyder alligevel på, at det blev et stort tilløbsstykke.
Godt for det. Men – for der gnaver lige en enkelt orm: Var det borgernes folkemøde? Kom borgerne til orde med forslag og ideer – eller sad de blot og lyttede og kommenterede de mange gode indlæg? Fra Helsingør var det måske også borgere til stede. Enten de var taget af sted på egen regning, var der som turist i forvejen eller nogen var der på grund af deres job eller fordi de var sendt af en organisation.
For at bidrage til at gøre Folkemødet lidt mere folkeligt set med Helsingørs øjne vil jeg foreslå, at Helsingør Kommune beslutter sig for til næste år at gøre et forsøg: Træk lod mellem interesserede borgere om et antal deltagere i Folkemødet – betal deres ophold og fortæring. Prisen for deres deltagelse (små 50.000 kr.) er sikkert givet godt ud. Aftal med dem, at når de kommer hjem, så fortæller de om deres medvirken og oplevelse ved et offentligt møde eller med bidrag i Helsingør Dagblad. Måske er Helsingør Kommune med dette forsøg på øget folkelighed først – men under alle omstændigheder vil det betyde, at Helsingør kommer til Folkemødet og at Folkemødet kommer til Helsingør.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det synes jeg er et glimrende forslag, man kunne så have som krav,at de der tilmelder sig med interesse også selv skal bidrage med et indlæg om vores bys fortræffeligheder, tilbud og muligheder. Og forpligte sig til at deltage i nogle for byen relevante debatter samt melde tilbage.
Så bliver det for folket også. Det er en fik ide Jørgen.