10. juni 2013

Fremtidens brug af værftshallerne

Af Morten Bådstorp, byrådskandidat

Vi skal passe på, at vi ikke lægger os alt for fast på enkelte funktioner i værftshallerne. Lige nu har vi mulighederne for at tænke bredt og sørge for at mange mennesker kommer til at bruge hallerne - så de blir et levende sted med mange besøgende.
Vi blir selvfølgelig nødt til at etablere et spisested i en eller anden udstrækning i stedet for skandalen i Kulturvæftet; men derudover er det vigtigt at vi ikke lægger os for fast.
Mulighederne er der nu, og vi skal se på, hvad vi mangler i Helsingør Kommune. F.x. er der på værftet store arealer, hvor vi kan placere kongres- og koncertsal(e); det har vi ikke andre steder i kommunen.
Jeg ønsker et fleksibelt sted, der levner muligheder for fremtidens brugere til at lade ideerne blomstre.
Kombineret med nemme adgange til området fra byen - i dag går vi hen over en to-vejs-trafikeret kørebane og en togbane. Togbanen bør vi nedlægge på den strækning, og hvis det ikke kan lade sig gøre, flytte den over på den anden side af vejen, så den kører i højre side, når vi kommer fra Hornbæk-siden. Så får vi mere havneplads fri til blød trafik. Vejen kan vi gøre ensrettet mod stationen.
Og i hvert fald ikke benytte arealerne til parkering! Parkeringen i byen må vi løse ved at stoppe DSBs, kirkens og slottets uvelkomne egenhændige indførsel af betalt parkering, der presser byen til at indføre samme. Lad os vende tilbage til GRASTIS tre-timers parkering overalt i byen, eller et system, hvor man vi slipper for angsten for p-bøder, der jo pålægges totalt tilfældigt og skræmmer forbrugerne ud af byen og over i centrene.
Generelt er jeg imod punktafgifter, der jo ALTID vender den tunge ende socialt nedad.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det ville være fint med gratis 3 timers parkering og derefter betaling, men kan den indre by bla.a Sct. Olaidage , og Sudergade og Fiolgade slippe for parkering, det er meget generende for folk som passerer gaden.
Det burde være muligt at gå fra området til fods 5 minutter for at komme ind til byens butikker uden man skal parkerer og generer de gående. Der parkeres fuldstændig vildt i disse
gader på både hverdage og især i weekender. mange snyder også og flytter deres P skive hver time.