15. juli 2013

Lærerne skal sikres gode arbejdsforhold

Af Thomas Horn, Byrådskandidat, Socialdemokraterne

Forårets konflikt mellem Danmarks Lærerforening og Kommunerne Landsforening (KL) endte som bekendt med regeringsindgreb og efterfølgende nye arbejdstidsregler for lærerne. Kort tid efter fulgt op af en ny folkeskolereform. 
Nu er det vigtigt at de Christiansborgske beslutningerne bliver fulgt til dørs af lokal politisk handling. 
En ting er kommunens formelle ansvar overfor elevernes faglige niveau og deres trivsel. Noget andet er det personalemæssige ansvar som går på at understøtte lærernes professionelle virke. Det er vigtigt at Helsingør kommune også i folkeskolereformens år 0 er beviste om at facilitere en tidssvarende folkeskole. Fremover skal lærerne jo ikke blot undervise mere de skal også til at have generel øget tilstedeværelse på selve skolen.

Fremtidens lærere vil måske skulle bruge helt op til 15-18 timer på møder og kontortid om ugen på deres skole. Tid de indtil videre primært har brugt på deres hjemmekontor. Det sætter altså helt nye krav til vores skoler og åbner op for en drøftelse om hvordan vi definerer en moderne arbejdsplads.  Lærerne bør jo ikke skulle sidde i interimistiske kontorer rundt om i klasserne eller i venteposition til et ledigt mødelokale.    

Kommunen bør sammen med skolerne, bruger de kommende måneder til at afdække behov og ønsker. 

Lærerne og folkeskolerne lægger ofte ører til meget. Helsingør kommune har heldigvis en stærk tradition for at lytte og samarbejde. Det skal vi holde fast i. Folkeskolen er vores alle sammens og vi har alle en interesse i, at lærerne har så optimale rammer som mulig for fortsat at levere spændende og faglig stærk undervisning.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Kære Thomas. Lærerne skal have gode arbejdsforhold og det samme skal børnene. De skal blive dygtigere. Jeg er også læreruddannet med 40 år på bagen og med forsøg med helhedskolen gennem 6 år og med succes fra 87 TIL 93.
Jeg forstår godt lærernes nervøsitet, sådan har det været altid, hver gang noget nyt kom op, men jeg må også desværre sige, at jeg synes jeres formand Bondo gjorde et dårligt job. Han var alt for følelsesmæssigt involveret, og ingen proff. forhandler. Han optrappede den konflikt, som kunne være løst langt smartere og til gavn for lærerne. Nu fik I det næstbedste, og I fik en reform, som jeg synes I skal være rigtig tilfredse med, og arbejde på at få endnu bedre.Lektiecafe skal være integreret i skolen som en pligt.
Hvis lærerne er åbne, er ministeriet det også, Antorini brænder for den reform, jeg har fulgt med fra den blev født,og været på kurser herom også på Borgen.
At aktivitettimerne blev ødelagt af uvidende borgerlige politikere, er kun at beklage, de timer er et must for børns kreativitet og udvikling.
Jeg har bl.a kontaktet DR.om en ide med et program, som skulle hjælpe den enkelte skole til bedre arbejdsforhold, de tog vel i mod ideen og den er i deres idebank, så får vi se.
jeg glæder mig til at se en levende folkeskolen også her i byen, ikke med begrænsninger, men med udvikling og potentialer for det enkelte barn. Jeg ville ønske jeg var ung igen, så skulle du bare se, men jeg har tillid til at du bla. vil være med i denne udvikling. HW