5. september 2013

Regeringen indfører ligestillingsbonus i stedet for øremærket barsel

Socialdemokraterne
Nyhedsbrev

Regeringen indfører ligestillingsbonus i stedet for øremærket barsel

Regeringen har besluttet at indføre en skattefri bonus til familier, der deler barslen mere ligeligt - i stedet for en model med øremærket barsel. Det sker som konsekvens af, at øremærket barsel vil have for store økonomiske konsekvenser for nogle familier, så de samlet set tager mindre barsel end i dag.
 
Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, understreger, at regeringens mål er uændret:
 
- Lad mig slå helt fast. Regeringen arbejder målrettet på at sikre fædre bedre mulighed for at holde forældreorlov. Der er en række barriere, som i dag afholder dem fra barsel. Det kommer vi nu med en løsning på, siger Rasmus Horn Langhoff.
 
Et grundigt udvalgsarbejde, som regeringen har gennemført, har klart vist, at øremærkning af fædrebarsel ikke er den bedste måde at få flere mænd til at tage mere barsel på. Det er de klare konklusioner, som regeringen nu handler på:
 
- Mange lønmodtagergrupper på det private arbejdsmarked har ikke samme omfang af barsel med fuld løn som for eksempel ansatte i det offentlige. Hvis dele af orloven øremærkes fædrene, vil orloven for mange familiers vedkommende skulle holdes for f.eks. barselsdagpenge eller nedsat løn, siger Rasmus Horn Langhoff.
 
I stedet indfører regeringen nu en ligestillingsbonus, hvor familier kan få op til 8.400 kroner skattefrit, hvis de deler forældreorloven mere ligeligt.
 
- Med den model holder vi fast i regeringens klare mål om, at fædre skal have bedre mulighed for at holde forældreorlov. Det er i dag økonomien, der afholder mange fædre fra at få tid med barnet. Med det her initiativ rydder vi nu en stor del af den økonomiske barriere af vejen, så fædrene får bedre mulighed for at holde orlov, siger Rasmus Horn Langhoff.


Frameld dig vores nyhedsbrev | Ret dine indstillinger.
Socialdemokraterne Danasvej 7 Frederiksberg 1910

Leveret af

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det er så din opgave at forklarer, hvad grunden er til vi ændrede mening. Det var fordi flere lønmodtagere ville tabe på det økonomisk, derfor omtalte bonus. Det er vigtigt at påpege, det ikke er en spareøvelse, ikke en diskriminering, men en frit valg for familien, som de alene afgør. Og de kan for at få fædre mere på banen kompenseres med en bonus. Det er vel ingen skam for nogen at blive klogere og indrømme det vel ?
At indrømme man tog fejl, og erstatte med noget bedre, det gør en stærk leder. Hvad medierne så hitter på af fantasterier som årsagen, må være deres sag.