4. september 2013

Skolemad – varsågoda

Af byrådskandidat Thomas Horn (S),

Det socialdemokratiske forslag om indførsel af en skolemadsordning i Helsingør kommune har fået en flot
modtagelse. Undtaget de konservative som tilsyneladende hellere vil have skattelettelser. En smagssag fristes man til at sige.

Fakta er dog, at Helsingør har en meget høj andel af børn som vokser op i fattigdom. Nationale undersøgelser viser desuden, at helt op til en tredjedel af de 11-19 årige springer deres frokostmåltid over mindst to gange om ugen.

Ligeledes ved vi, at en stor gruppe børn ikke får spist morgenmad inden den lange skoledag. Rundt om i byens skoler sidder der altså børn som ikke får sund og nærende mad nok til at kunne gennemføre en hel skoledag. Der sidder børn der er kommet i skole uden at have spist morgenmad og der sidder børn som ikke har medbragt en madpakke.

Sultne børn er urolige, ukoncentreret og trætte.

Forældrenes ansvar – ja utvivlsomt. Men hvis forældrene af den ene eller anden grund ikke kan leve op til deres forpligtelser kan vi som samfund jo ikke blot kigge på. (Til de konservatives forståelse kan man sige, at det er lidt ligesom med bankpakkerne). Som socialdemokrat tror jeg på, at sundere og mere mætte børn præsterer bedre og dermed får et bedre liv til gavn for såvel sig selv som for kommunen.

 Det er tid til sunde skoleelever - Varsågoda

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Glimrende forslag Thomas Horn, det er det der skal til, og det økonomiske kan klares på rigtig mange måder.
kom med et udspil på, hvad det koster
og hvor pengene kan tages fra. Man kan lave halv skade, mellem kommunen og skolens budget, det er en prioriteringsopgave, som jeg vægter højt.
Godt du kæmper for vor folkeskoles ve og vel.