9. oktober 2013

Flere bænke på gader og stræder?

Af Jørgen E. Hansen, Socialdemokrat,

For nogle år siden foreslog jeg, at Helsingør Kommune fik indført en bænkepolitik. Det kastede mange morsomme bemærkninger af sig – og gav også anledning til en reel debat om emnet.

   Når jeg igen tager emnet op, så er det fordi jeg ikke synes, at kommunen har rykket sig ret meget på dette punkt. Jo jeg erindrer naturligvis godt farcen med en næsten international konkurrence om bænke på Axeltorv, men så stoppede det vist også der.

   Helsingør Kommune vil gerne være en grøn kommune. Vi vil også gerne være havblå, så borgere og turister kan nyde udsigten fra KYSTEN ud over Øresund. Vi vil være en driftig handelsby med mange mennesker i de smalle gader – og gerne ud og ind af forretningerne. Oven i det vil vi gerne være en kulturel by, så alle kan opleve vores seværdigheder i ro og mag.
  
Vil det så ikke være en rigtig god ide, hvis vi tilbyder borgere og turister, yngre familier og ældre gående, ja alle som har lyst til det – nogle flere bænke, hvor de kan sidde og nyde byen, menneskemylderet, de grønne områder, de smukke strandstrækninger, de smalle gader – ja gøre som de fleste af os elsker at gøre, når vi rejser på ferie i andre lande: Bare sidde og slappe af på en bænk!


   Nu behøver det ikke igen give strid om udseende og formen af bænkene. Måske kan det ”bare” være nogle Tom Steff-bænke. 

Ingen kommentarer: