13. november 2013

Liv(et) i og omkring havnen

Af Steffen Agger, Byrådskandidat nr. 13 på liste (A), Socialdemokratiet

Den flotte sommer og efterår har vist, at på de gode dage fungerer pladsen foran Kulturværftet rigtig godt, i de sammenhænge den har været brugt til større arrangementer. Desværre nåede Søfartsmuseet ikke at sætte sit præg på sommersæsonen, men den første månedstid har vist, at museet som håbet og forventet, er blevet et kæmpe aktiv for den samlede Kulturhavn, både arkitektonisk og publikumsmæssigt.
Imellem de større arrangementer, udenfor weekenderne, og på dage med dårligt vejr, fremstår Kulturhavnen med en skulpturel skønhed, som sagtens kan nydes, men det kan ikke skjules, at der mangler noget, der sikrer at området lever - også hele ugen og hele året.
I en havn er det jo først og fremmest skibe, der er med til at skabe liv, og her er tiltaget med flydebroerne et godt skridt på vejen. Håbet må være, at havnens initiativ med at annoncere efter sejlskibe og andre fartøjer til at blive fastliggere, lykkes i endnu højere grad end det første halve år har vist, og hvis lejen for at få skibene til at komme er for høj, må havnens bestyrelse se på takstpolitikken fremadrettet.
Udskænknings- og spisesteder på havneområdet vil også kunne medvirke til mere permanent liv, og her synes jeg det er helt oplagt, at der etablereres en helårsrestaurant på Nordre mole, så gæsterne både kan nyde udsigten over Sundet og mod byen, i øvrigt med aftensol. Arkitektonisk skal bygningen naturligvis respektere placeringen tæt på Kronborg, og den skal være fleksibel på den måde, at den størrelsesmæssigt kan tilpasse sig sæsonbehovet. Jeg er sikker på at både publikum og investorer, ville tage godt imod, hvis der i plangrundlaget for Kulturhavnen vil kunne åbnes for et sådant projekt. Eventuelt kunne der etableres en lille havnefærge som i 1950-60érne, der sejlede folk på tværs af havnen, og evt. på foto ”safari” ud for Kronborg.
Også den nye kongekaj kunne indtages af publikum i højere grad end den er blevet indtil videre, og så var det dejligt at den gamle kran blev shinet op, men er jeg den eneste der synes, at den skulle flyttes ud til kajkanten?  – som den står nu, tror folk der kommer her første gang, at den har haft med togdriften at gøre!
Ingen kommentarer: