28. januar 2014

S i Helsingør: Sæt DONG Energy aktie-salget på standby!

Socialdemokratiet i Helsingør opfordrer finansministeren til at sætte salget af DONG Energy aktierne på stand by.

Efter det er kommet frem, at den store aktiepost som Goldman Sachs køber, skal placeres i et skattely, finder vi det dybt betænkelig, at staten derved blåstempler at man kan unddrage sig skattepligt i Danmark. Det er ikke og har aldrig været Socialdemokratisk politik.

Vi accepterer at DONG Energy har behov for en aktieudvidelse, men det må kunne gøres så vores skattemoral er intakt.

Med den store interesse i befolkningen der har været om denne sag, mener vi at der er behov for en tænkepause.

En gennemførelse af salget på de oplyste vilkår, vil føre til at svækkelse af almindelige menneskers tro på skattesystemet og ikke mindst en tro på at vi politisk har den moral vi altid har besunget så højt.

Det bør ikke ske.

Vibeke Schmidt
Kredsformand

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Om det var det klogeste ? DONG skulle bruge kapital her og nu eller skære ned, er det det Nyrup, du og andre ville?
Corydon havde fået mandat til at handle fra alle partier på nær Ø, gennem et helt år er dette sket, ATP ville kun gå med hvis GS kom med. Der var 50 milliarder i gæld. DONG var under VKO ingen god forretning, de ødslede pengene væk. Skulle BC satse skatteyderkroner ? Jeg kan ej heller lide GS, men staten ejer fortsat flertallet af % og ialt er 82 % aktier/andele på danske hænder.
Regeringen skulle have forklaret det langt bedre end de gjorde, det var en fejl, men jeg tro han har vlagt det rigtige.

NETS ejer vi jo ikke det gør bl.a andet norske banker, og der er love og regler for dankortet, de bevares fortsat. Nationalbanken har 10%, så vi kan ikke forhindrer hvem der køber her.

Det er så nemt for DF og Ø og stå og råbe, nu også en fra SF, men alternativet, hvad er det, og vil skatteyderne det? Her blafrer svaret i vinden.