19. februar 2014

Regeringen vil ikke udlicitere kernevelfærd


Socialdemokraterne
Nyhedsbrev
Kære partifælle
Du har måske læst i medierne, at finansminister Bjarne Corydon vil udlicitere den offentlige kernevelfærd. Lad mig her slå fast: Det er ikke korrekt. Regeringen ønsker ikke at udlicitere offentlig kernevelfærd. Derfor denne mail fra mig for at opklare, hvad der er op og ned.

Sandheden er, at Kommunernes Landsforening sammen med Finansministeriet har igangsat et konsulentarbejde, der skal se på, hvordan man kan forbedre offentlige og private samarbejder – et samarbejde, der jo allerede foregår i dag i mange kommuner. Det er derfor skudt langt over målet, når SF taler om at regeringen ”eksperimenterer” med vores børn og ældre, eller når Enhedslisten påstår, at regeringen er ved at sælge børnehaver til kapitalfonde, og det der er værre.

I modsætning til Liberal Alliance, der vil privatisere alt, og Enhedslisten, der vil nationalisere det meste af Danmark, så har Socialdemokraterne en afbalanceret tilgang til tingene. På den ene side er det en skrøne, at hvis bare man udliciterer, så bliver det hele bedre og billigere. Regeringen har netop sat en stopper for den tvangsudlicitering, som de borgerlige indførte. På den anden side har vi selvfølgelig en forpligtelse til at se på, om noget kan gøres smartere, og hvordan tingene fungerer i dag, hvor kommunerne har forskelligt offentligt-privat samarbejde.

Det er værd at huske på, at regeringen modsat Venstre ønsker at bruge flere penge på vores fælles velfærd hvert år. Derudover vil vi frigøre 12 milliarder kroner gennem effektiviseringer, men de penge bliver i den offentlige sektor og bruges på at udvikle velfærden. Venstre vil som bekendt nulstille velfærden ved at indføre nulvækst.

Så, altså: Regeringen har ikke besluttet at udlicitere de bløde velfærdsydelser til private. Vi har ikke planer om at sælge børnehaver til internationale kapitalfonde, som Enhedslisten gerne vil give et billede af. De borgernære velfærdsopgaver som børnepasning, ældrepleje og folkeskole varetages af kommunerne. Kommunerne samarbejder i dag med private leverandører om at sikre en så god offentlig service som overhovedet muligt. Sådan vil det også være fremover.

Så bare for at det står helt klart: Finansministeriet er ikke i gang med hemmelige undersøgelser eller planer om udlicitering af den borgernære velfærd. Finansministeriet har derimod i samarbejde med Kommunernes Landsforening iværksat en undersøgelse af samarbejdet mellem kommunerne og de private leverandører med henblik på rent praktisk at få klarlagt, hvordan dette samarbejdet fungerer, og hvordan det kan forbedres med det sigte at skabe så gode løsninger for borgerne som overhovedet muligt.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, så kan I finde mig til en chat torsdag kl. 11 på Socialdemokraternes Facebook-side.

Med venlig hilsen
Jesper Petersen,
Socialdemokraternes finansordfører


Frameld dig vores nyhedsbrev | Ret dine indstillinger.
Socialdemokraterne Danasvej 7 Frederiksberg 1910 Denmark

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja det er utroligt, hvad medierne formår at spinne af løgne om dit og dat. Thorning på vej til EU, usandt, MC`Kinsey vil styre folkeskolen,og kontrollere lærerne, løgn og latin.
Corydon vil udlicitere alt, løgn og latin. Det er jo ikke forbudt at tænke selv og sige stop så det vås.