1. maj 2014

1. maj tale af Henrik Møller (S)

Henrik Møller's tale ved 1. maj-arrangementet på LO-skolen i Helsingør:


LAD MIG STARTE MED AT SIGE TAK TIL 3 F FOR AT FÅ LOV AT HOLDE 1. MAJ TALE.
 NÅR BESKRIVELSEN I DET LOKALE DAGBLAD SÅ ER:
 ”DET ER NOGET AF ET SCOOP AT FÅ SÅ STORE NAVNE, TIL AT HOLDE 1. MAJ TALER , HOS DEN SIDSTE FAGLIGE ORGANISATION, DER HAR HOVEDSÆDE I HELSINGØR”
 JA SÅ BLIVER MAN JO NÆSTEN HELT STOLT ;-)

FOR 1 ÅR SIDEN VAR VI OGSÅ SAMLET HER, HVOR DET VAR DET KOMMENDE KOMMUNALVALG DER STOD PÅ DAGSORDENEN, DESVÆRRE GIK DET IKKE HELT EFTER PLANEN OG VI MÅ STADIG SLÅS MED EN BORGERLIG BORGMESTER.
DENNE GANG DOG UDEN STØTTE FRA VENSTREFLØJEN.
DET ER DERFOR VIGTIGT AT UNDERSTREGE, AT VI IKKE ER ELLER BLIVER ET STØTTEPARTI TIL DET PARLAMENTARISKE FLERTAL HER I KOMMUNEN.
VI VIL SELVFØLGELIG VÆRE ET SERIØST OG ANSVARLIGT PARTI, MEN VIL IKKE TAGE DEL I ET BORGERLIGT PROJEKT, HVOR VELFÆRDEN SKAL FORRINGES PÅ BEKOSTNING AF SKATTELETTELSER. ( BARE LIGE TIL ORIENTERING)

SOMMER , SOL OG 1. MAJ, DET ER LIGE TIL AT BLIVE GLAD I LÅGET OVER, VI GÅR EN GOD TID I MØDE, MED FORHÅBENTLIG MERE VARME OG LYSE NÆTTER, MIT HÅB ER AT DET OGSÅ VIL GÆLDE BEDRE MENINGSMÅLINGER, SOM JO IDAG ER LIGE TIL AT FÅ KULDEGYSNINGER OVER.

VI SKAL SNART TIL STEMMEURNERNE, NEMLIG D. 25 MAJ HVOR DER ER EP VALG OG FOLKEAFSTEMNING OM PATENTDOMSTOL. JEG SKAL VÆRE ÆRLIG OG ERKENDE AT JEG  HAR IKKE BRUGT MEGET ENERGI PÅ AT SÆTTE MIG IND I EN FÆLLE EUROPÆISK PATENTDOMSTOL, MEN MÅ SIGE AT DET GIVER GOD MENING AT MAN HAR ET STED HVOR DER KAN SØGES PATENT, SOM SÅ GÆLDER FOR HELE EUROPA. JEG HAR DERFOR TÆNKT MIG AT STEMME JA TIL DET.
 NÅR JEG HØRER EP KANDIDAT GUNDE ODGAARD TALE DUNDER I KAMPEN MOD SOCIAL DUMPING, SÅ BLIVER JEG OGSÅ GLAD I LÅGET.
DET ER VEL FOR ALVOR KUN LIBERAL ALLIANCE OG BORGERLIGE PARTIER, SOM KAN SE DET POSITIVE FOR SAMFUNDET VED SOCIAL DUMPING.
GUNDE VIL OM NOGEN VÆRE EN GOD REPRÆSENTANT I EP, SOM VIL KÆMPE FOR LØNMODTAGERNES RETTIGHEDER, JEG GIVER HAM DERFOR MIN STEMME D, 25 MAJ.

DET VAR EN FORNØJELSE AT FØLGE PRESSEMØDET I GÅR, HVOR FORSLAGET TIL EN BESKÆFTIGELSESREFORM BLEV FREMLAGT.
HER BLIVER DER TAGET FAT OM RODEN VED PROBLEMERNE.  DET ER ET OPGØR MED DE BORGERLIGES AKTIVEREINGSCIRKUS, HVOR MENINGSLØSHEDEN HAR VÆRET I HØJSÆDET.
DER VIL NU BLIVE TAGET UDGANGSPUNKT I DEN ENKELTE LEDIGES BEHOV, MED SÆRLIG FOKUS PÅ UDDANNELSE. DENNE REFORM ER IKKE LAVET FOR AT SKAFFE MIDLER TIL SKATTENEDSÆTTELSER, MEN ER LAVET FOR AT FORBEDRE DE LEDIGES MULIGHED FOR AT FÅ VARIG BESKÆFTIGELSE.

VI HAR EN NY SITUATION I BYRÅDET, DER ER ET KLART BORGERLIGT FLERTAL. DERFOR ER BANEN VED AT BLIVE KRIDTET OP,
NU SKAL VI TIL AT HAVE EN EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI, NEDSÆTTELSE AT SKATTER, FOCUS SKAL ISÆR VÆRE PÅ ERHVERVSLIVET OG DERES VILKÅR. JEG VAR LIGE VED AT SIGE, AT NU SKAL DER BETALES TILBAGE FOR DEN MASSIVE STØTTE OG OPBAKNING HUN FIK I VALGKAMPEN.

DET ER JO EGENTLIG IRONISK AT DER NU SKAL VÆRE SÅ MEGET FOCUS PÅ EFFEKTIVISERINGER, LØBE HURTIGERE, LAVE MERE UDEN AT DET SKAL GÅ UD OVER SERVICEN. NÅR DET SAMME BORGERLIGE FLERTAL HAR BESLUTTET AT DER SKAL ANSÆTTES EN EKSTRA DIREKTØR. PRINCIPPET GÆLDER ÅBENBART IKKE FOR DEM I TOPPEN AF SYSTEMET.
JEG HAR IKKE NOGET IMOD AT MAN SER PÅ OM DER KAN EFFEKTIVISERES, MEN DET SKAL GÆLDE HELE ORGANISATIONEN OG DET SKAL IKKE VÆRE EN SKJULT SPAREØVELSE SOM MAN GODT KAN FÅ EN MISTANKE OM AT DET ER.
DERFOR SKAL EFFEKTIVISERINGSSTRATEGIEN GIVE MENING, SÅ SKAL DET INDFØJES AT EVT. ØKONOMISKE GEVINSTER SKAL BRUGES TIL AT FASTHOLDE OG UDVIKLE VORES VELFÆRDSSERVICE I KOMMUNEN.
VI ER IKKE RELIGIØSE HVAD ANGÅR SPØRGSMÅLET OM SKAT. PERSONLIGT MENER JEG AT VI RENT FAKTISK FÅR RIGTIG MEGET FOR VORES SKATTESKRONER, JEG BETALER DERFOR MIN SKAT MED TILFREDSHED, TILFREDSHED OVER AT VI HAR DAGINSTITIONER, SKOLER, PLEJEHJEM , BIBLIOTEKER, VEJE, IDRÆTSANLÆG, SOM ER TIL FOR OS ALLE SAMMEN OG IKKE KUN FOR DEM SOM HAR RÅD.
SÅ FOR OS VIL DET ALTID VÆRE EN AFVEJNING AF HVILKE KONSEKVENSER DET HAR FOR VORES VELFÆLRDSSERVICE AT SÆNKE SKATTEN OG HVEM DET ER DER SKAL BETALE FOR DET.
MEN SOM VENSTRE SAGDE DA DE VAR I REGERING, VI SÆTTER IKKE SKATTEN NED FØR DER ER ET ØKONOMISK RÅDERUM!!!!

ERHVERVSFOLK GAV ROS TIL HECT OG HÅBEDE PÅ KIÆR!!
ERHVERVSLIVET ER IKKE I TVIVL OM HVOR DE FÅR MEST FOR DERES PENGE. MEN POLITIK HANDLER OM MERE END PENGE DET HANDLER OM MENNESKER.
1. MAJ BURDE UDOVER AT VÆRE EN FESTDAG OGSÅ VÆRE EN PÅMINDELSE OM HVOR MEDLEMMERNE AF FAGBEVÆGELSEN HØRER TIL RENT POLITISK.
EN DAGSORDEN HVOR DER KUN FOCUSERES PÅ ERHVERVSLIVETS RAMMEBETINGELSER OG ROLLE, VIL MEDFØRE AT SOCIALT UDSATTE, SVAGE ÆLDRE, LEDIGE OG ALLE DER HAR BEHOV FOR HJÆLP OG STØTTE FRA EN VELFUNGERENDE OFFENTLIG SEKTOR, MISTER OPMÆRKSOMHED OG TROR JEG, BLIVER DEM DER SKAL BETALE FOR AT ERHVERVSLIVET, FÅR NEDSAT DERES SKATTER.
DET ER IKKE FAIR ELLER RIMELIGT. DER FINDES EN VEJ DER BYGGER PÅ FÆLLESKAB OG SOLIDARITET, DEN VEJ VIL JEG GERNE BETRÆDE, DA JEG TROR PÅ AT DET ER DEN RIGTIGE VEJ, EN VEJ UDEN BUMP OG HULLER, HVOR VI KAN SIKRE EN KOMMUNE,  DER SKABER PLADS TIL ALLE BORGERE OG IKKE KUN DEM DER HAR RÅD OG OVERSKUD TIL AT KLARE SIG SELV.

1. MAJ ER EN FESTDAG OG JEG VIL ØNSKE ALLE EN RIGTIG GOD FEST.Ingen kommentarer: