15. maj 2014

Er medarbejderne hørt om privatiseringen?

Af Jørgen E. Hansen, Socialdemokrat.

Det ser ud som om Byrådet på sit møde i slutningen af maj måned vil beslutte sig for at privatisere et af kommunen plejehjem – sandsynligvis Grønnehave Plejehjem. Det fremgår af avisomtalerne, at hovedinteressen for denne privatisering omhandler en besparelse på mindre en halv procent af det samlede budget for de kommende år.

Selvfølgelig skal en kommune som vores passe på pengene og selvfølgelig er det politikernes pligt at sørge for, at borgerne får mest mulig for skattekronerne. Derfor kunne det være en spændende opgave, hvis privatiseringen i stedet handlede om, hvordan vi får mere og bedre kvalitet for pengene. Altså – vi har x antal kroner til dette plejehjem – hvad kan vi få for dem? Det ville være ærlig snak.

Men den valgte håbløse privatisering for at spare penge, som ingen aner noget om vil ske – og hvor der først og fremmest vil være tale om besparelser på områder som arbejdsvilkår og arbejdsmiljø, bør udsættes til der har været en bredere debat blandt Helsingørs borgere om det. Er det virkelig privatisering af vores plejehjem borgerne ønsker? Hvad ved politikerne egentlig om det? Det forekommer mig nemlig også – efter det man kan læse sig til – at kommunen har forsømt at opfylde den aftale, som er truffet om, at medarbejderne gennem det såkaldte MED-samarbejde, skal høres om udbud fra det allerførste øjeblik.

Må jeg have lov til at spørge de ansvarlige: Er det sket? Er medarbejdernes repræsentanter blevet hørt og har de givet accept af planerne om udbud? Jeg ved godt, at det ikke er medarbejderne, der i sidste ende beslutter, om der skal privatiseres, men når man har en aftale om, at medarbejderne skal høres om et udbud, så er det vel fordi man vil sikre den fornødne saglighed i beslutningerne fra de, der har skoene på til daglig.

Eller hvad?

Ingen kommentarer: