22. juni 2014

Og hvad med borgerne?

Jørgen E. Hansen
Med ikke mindre end fire fotos af lokale politikere i overskriften, fastslog repræsentanter fra de borgerlige

partier i byrådet – Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale – forleden, at det handler om at lytte til medarbejderne. Og minsandten om ikke de fire politikere proppede alle de fine og positive ord, de har kunnet skrabe sammen ind i artiklen.
Erik Stubtoft
Bare ord som ”tage ansvar”, ”ikke bruge grønthøsteren”, ”vore mange dygtige medarbejdere”, ”tænke i helheder”, ”nå fastsatte serviceniveau for færre midler”, ”rettidig omhu” fortæller, hvor langt nede i posen med bingobrikker de har måttet komme for at kunne præsentere det læserbrev. Måske skulle de have stukket næverne længere ned i posen og fundet de ord frem, som det jo i bund og grund handler om: ”Besparelser”, ”Nedskæringer”, ”Kvalitetsforringelser”, ”Privatiseringer”, ”Dårligere arbejdsforhold” osv. osv.

Tydeligvis har de fire fantaster fundet ud af, at deres argumenter ikke holdt til ret meget politisk modstand. Det ses klart af, at hvor de fire siger, at det handler om mennesker, så mener de ikke, at socialdemokraterne ser sådan på det - og hvor socialdemokrater vil se konkret på dagens problemer sag for sag, så vil de fire se
det hele i en eksperimenterende sammenhæng. Til gengæld tager de fire partier medarbejderne som gidsler ved at udlove en dusør hver gang de sparer en krone i deres institution.

Men når det handler om at lytte til medarbejderne, så er det fremtidens mantra for de fire partier. Det tror vi, at samtlige medarbejdere vil hilse med glæde, hvis det er sådan fat. Sikkert også deres fagforening. På det
borgermøde, der for nylig blev afholdt om privatiseringen af plejehjemmet Grønnehave, fremgik det ellers tydeligt, at ingen medarbejdere (udover direktionen, som jo også er en slags medarbejdere) var blevet spurgt. Mange af os vil derfor med spænding følge fantasternes fremtidige færd med at inddrage meddarbejderne og lytte til deres ønsker og krav.

Men ærlig talt. Kan I fire repræsentanter for den borgerlige side af byrådet ikke bare kalde en spade for en spade? I ønsker at effektivisere for mere end 75 mio kroner frem til næste kommunevalg. I fortæller, at det skal ske med samme politiske fastsatte servicemål (og kvalitet?) men for færre penge. Vi tvivler ikke på, at
medarbejderne vil gøre deres bedste. De skal også jo også tænke på deres eget job, deres ansvar overfor opgaverne og deres egen glæde ved at skulle på arbejde hver dag.

 Men borgerne som skal betale for jeres eksperiment. Hvad med borgerne?

Med venlig hilsen

Jørgen E. Hansen og Erik Stubtoft.

Socialdemokrater.

Ingen kommentarer: