9. september 2014

Skolemad – et kommunal ansvar / et frivilligt tilbud

Den nye skolereform hvor eleverne skal være længere i skolen stiller nogle nye krav til koncentrationen. Alle undersøgelser viser at skolemad har en positiv effekt på indlæringen

Fakta er, at undersøgelser viser, at alt for mange elever møder op i skole uden at have spist morgenmad. DTU fødevareinstituttet (Børn og unges måltidsvaner 2005-2008) Her kan man bl.a. læse at 19-34 % af de 11-19årige springer deres frokostmåltid over mindst to dage om ugen.  I samme rapport kan læses at hver femte elev i femte klasse ikke spiser morgenmad på alle hverdage.

Rundt om i byens skoler sidder der børn som ikke får sund og nærende mad nok til at kunne gennemføre en hel skoledag. Der sidder børn der er kommet i skole uden at have spist morgenmad og der sidder børn som ikke har medbragt en madpakke.

Forebyggelse
Etableringen af skolemad er ikke et billigt initiativ.  Men som socialdemokrater tror vi på, at sundere og mere mætte børn præsterer bedre og dermed får et bedre liv til gavn for såvel sig selv som for kommunen. Politisk er det derfor en klassisk afvejning mellem forebyggelse og økonomi.

Selve ordningen
På Borupgårdskolen har man en madordning som Center for job og oplevelse er inden over. Vi har bedt administrationen om at beregne hvad det vil koste at udrulle en lignende ordning ud over kommunens skoler. Målet vil være at alle skoler har en madtilbud i 2020. 

Uddrag af Socialdemokraternes budgetforslag for 2015

Ingen kommentarer: