20. oktober 2014

Læserbrev - svar til DF

Ja - det koster at hjælpe mennesker i nød
Lad os kalde ham Deniz og sige at han er 10 år. Lad os forestille os, at han er flygtet fra Raqa i det Nordlige Syrien. Oplevet at nogle af hans nærmeste er blevet dræbt. Måske efterladt en bror eller en mor tilbage under Isis skæbne. Man forestiller sig, at han en sen aftentime er blevet revet ud af sit værelse. Nødtvunget til at forlade hele sin barndom for med sin far eller mor at bevæge sig ud i mørket til råb, skrig og skudsalver.

Man tør næsten ikke tænke på hvad knægten har oplevet på flugten fra Raqa til Helsingør. Jeg tænker at han har fået ar på sjælen. Måske for livet.
Jeg er klar over at DFs Katrine Dencker i fredagens Dagblad taler lige ind i hjertet på sine kernevælgere når hun ønsker, at vi skal have undersøgt hvad ”Deniz” koster vores kommune. Og jeg er klar over at formanden for børne- og uddannelsesudvalget Christian Donatsky gør sig umage for at give Katrine Dencker et diplomatisk svar.

Jeg må blot sige; For mig er der noget meget større på spil. Det er liv og skæbner. Det er kampen mod undertrykkelse og religiøs fanatisme samt kampen for demokrati.
Nu kommer der så en redegørelse til januar med den lidet flatterende arbejdstitel: Hvad har det kostet Helsingør kommune at hjælpe mennesker i nød?
Jeg vil bare sige: Om det så har kostet kommunekassen 10 millioner, så gjorde jeg det gerne igen.

Thomas Horn
Socialdemokraterne
Medlem af Børne- og uddannelsesudvalget

Ingen kommentarer: