7. oktober 2014

Vores ældre skal ikke spises af med ugegamle madpakker!Billede: #PolitikMedHjerte 

Folketingskandidat Pernille Schnoor mener, at udnyttelse af ny teknologi til besparelser på ældreområdet er trist og uanstændigt! 

Læs Pernille's debatindlæg på www.sochelsingor.dk  #dkpol
Af Pernille Schnoor, folketingskandidat for Socialdemokraterne i Helsingør og medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm

De seneste par dage har desværre budt på historier i medierne om kommuner, der leverer vakuumpakket smørrebrød til vores ældre borgere - mad der er op til 9 dage gammel.

Folketingspolitikere står nu i kø for at tage afstand fra den vakuumpakkede ældremad. ”Ynkelig ministerreaktion på vakuumpakket ældremad”, skrev Pia Kjærsgaard på sin blog på Berlingske. Pia Kjærsgaard og andre DF’ere var de første til at gå i medierne for at give regeringen skylden.

Tre kommuner har indtil nu indført maden, der kan høste en besparelse på to millioner årligt, nemlig Esbjerg, Nyborg og Fåborg-Midtfyn. I Nyborg Kommune, som Pia Kjærsgaard sjovt nok ikke nævnte i sit indlæg, repræsenter både formanden for Ældreudvalget, Carsten Kudsk og 1. viceborgmester, Anne Møllegaard Dansk Folkeparti. Anne Møllegaard har endda efterfølgende været i medierne for at forsvare beslutningen. 9 dage gammel vakuumpakket mad er ”den bedste løsning” for de ældre, har Anne Møllegaard udtalt til Berlingske. Pia Kjærsgaards og DFs politik klinger i mine ører altså endnu engang hult: Partiet siger et, men gør noget helt andet i den virkelige verden!

Samtidig er det værd at bemærke, at både Fåborg-Midtfyn og Esbjerg har venstre-formænd på social og ældreområdet; Herdis Hanghøi i Fåborg-Midtfyn og Henning Ravn i Esbjerg. Hanghøi skriver om sig selv på sin hjemmeside at hun er en politiker, der ”ser mulighederne, frem for begrænsningerne.” Man kan spørge sig selv, om denne mulighed er opstået som kommunal konsekvens af blå bloks iver efter besparelser og nulvækst i det offentlige?

Jeg er gIad for, at Hørsholm Kommune, hvor jeg er i kommunalbestyrelsen, dagligt leverer frisksmurt smørrebrød til de ældre. Det skal vi blive ved med.

Vores ældre medborgere, der sidder alene i eget hjem, skal ikke spises af med ugegammel ældremad – det er hjerteløst – og det er ikke iorden! Og jeg vil opfordre alle mine Socialdemokratiske kolleger i byråd i hele landet om at bedrive ældrepolitik ud fra parolen: ”Gør mod andre, som du vil have de skal gøre mod dig.”

Ingen kommentarer: