13. december 2015

DF støtter million-besparelser på velfærd i HelsingørAf Pernille Schnoor, medlem af Folketinget (S), Helsingørkredsen

Hvad har DFs vælgere i Helsingør fået for deres stemme, som er gået til Lars Løkke som statsminister?

De har fået et omprioriteringsbidrag. Et omprioriteringsbidrag, som er et fint ord for at spare i kommunerne. I praksis vil det sige, at man sparer på en række områder for at flytte penge til andre formål. For eksempel skattelettelser.
Finansministeriet skønner, at der skal spares 2,4 milliarder kroner i 2017 og 7,5 mia. kroner i 2019 på det offentlige forbrug. Og det er store beløb for Helsingør Kommune. Ifølge KL betyder det: 5,5 mio. kr. i 2016, 31,9 mio. i 2017, 58,3 mio. i 2018 og 84,7 mio. kr. i 2019 (jf. notat fra Helsingør Kommune om indtægtsbudgettet).

Harpsøe stemte for minusvækst – men lover plusvækst?
Socialdemokraterne stillede et ændringsforslag i Folketingssalen fredag den 2. december til budgetloven, der kunne afværge minusvækst i kommunerne de kommende år. Vi skulle bruge bare én DF-stemme til at få flertal for forslaget! Jeg spurgte derfor DF’s Marlene Harpsøe, om det skulle være hende, der ville stemme imod minusvækst i kommunerne? Det ville Marlene Harpsøe desværre ikke. Dansk Folkeparti stemte ikke for den røde bloks forslag om at droppe minusvæksten i kommunerne frem mod 2019. Det betyder, at kommunerne de kommende år mister adskillige milliarder kroner.

I Marlene Harpsøes svar til mig lover hun faktisk plusvækst i kommunerne? Jeg er derfor spændt på, hvordan det bliver i Helsingør Kommune, når budget 2017, 2018 og 2019 skal vedtages. Støtter DF og Marlene Harpsøe så minusvækst? For det var jo præcist det modsatte partiet gik til valg på. Her lovede Thulesen Dahl og andre, at man ville kæmpe for flere milliarder til velfærd.
Støtter DF, at der så langt øjet rækker skal spares millioner på velfærd? Åbenbart.

Martin Damm (V), der er formand for Kommunernes Landsforening har opfordret DF til at sige nej til omprioriteringsbidraget: ”Hvis man vil løfte den nære velfærd, altså børnepasning, skole og ældre, så kan man jo ikke starte med at skære det væk. Så kommer der jo ikke noget løft ud af det…Vi holder øje med, om det, de sagde før valget, også er det, de gør efter valget. (BT 9/10-15)

245 færre lærere, pædagoger og sosu-medarbejdere
Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kan omprioriteringsbidraget betyde, at 245 lærere, pædagoger, sosu-medarbejdere m.fl. vil miste deres job i Helsingør i 2019.
Kære DF – med én stemme i Folketingssalen havde I kunnet undgå minusvækst i kommunerne! I valgte minusvækst og besparelser på op mod 84,7 mio. kr. i Helsingør.
Jeg er bekymret for, hvilke konsekvenser regeringen og DFs besparelser vil få for børnene og de ældre i Helsingør!

Ingen kommentarer: