16. december 2015

Kontanthjælpsloftet rammer op mod 33.000 børnAf Pernille Schnoor (S), MF, Nordsjælland

33.000 børn vil blive berørt af regeringens kontanthjælpsloft viser tal fra Finansministeriet. Børn, der i forvejen ikke har meget, får nu endnu mindre. Det har fået Red Barnet til at kalde regeringen og Dansk Folkepartis kontanthjælpsloft for skammeligt

For selvom det først og fremmest er forældrene og deres pengepung, der bliver ramt, så vil konsekvenserne række langt videre end kroner og ører.
Vi ved, at hvis børn skal klare sig godt i deres skoletid, så er det afgørende med en tryg og god base. Med regeringens nye kontanthjælpsloft får en lang række børn nu det modsatte. De vil opleve, at deres hverdag bliver mere usikker. Det vil i sidste ende gå ud over deres skolegang. Ifølge en undersøgelse, som KORA har lavet, får kun 70 procent af de udsatte børn en 9. klasses afgangseksamen. Og de socialt sårbare børn, der får, får to karakterpoint lavere end andre børn.

Jeg mener, det er vigtigt, at regeringen og undervisningsminister Ellen Thrane Nørby tager ansvar for det store antal børn, 33.000, der risikerer at klare sig markant dårligere i grundskolen. 

Regeringen og Dansk Folkeparti må tage et ansvar, hvis det ender med at endnu flere børn og unge går ud af folkeskolen, uden de basale færdigheder til at klare sig fremover. Vi investerede massivt i uddannelse, blandt andet med det formål at bryde den negative sociale arv. Med kontanthjælpsloftet går vi i en helt forkert retning.

Vi kan ikke lade de mest udsatte børn i vores samfund i stikken. Vi skal tvært i mod tage hånd om dem og sikre, at de har de bedst mulige forudsætninger for at klare sig godt i skolen og i livet.
Desværre lader det til, at regeringen og Dansk Folkeparti ønsker det stik modsatte.

Ingen kommentarer: